Dieta sustenabila

Dieta sustenabila
 

Cauti o dieta care sa fie buna atat pentru organismul si sanatatea ta cat si pentru planeta?  

Iata propunerea cercetatorilor: multe plante si mai putina carne.

Intr-un studiu publicat in Journal of Health Services Research & Policy, cercetatorii au calculat amprenta de carbon pentru meniurile din timpul verii si cele din timpul ierii oferite bolnavilor intr-un spital din Spania. Meniul reflecta dieta mediteraneana, tipica spaniolilor. Apoi au comparat aceste cifre rezultate cu cele obtinute calculand amrenta de carbon pentru consumul din SUA si Marea Britanie (unde dietele sunt mai bogate in carne).
 
Amprenta de carbon exprima cantitatea de gaze cu efect de sera pe care o organizație, un eveniment, produs sau o persoană le produce intr-un anumit interval de timp.
 
Analizand calorie cu calorie, dieta spanilola a adunat un numar semnificativ mai redus de gaze cu efect de sera in comparatie cu meniurile americane si englezesti. Si nu este de mirare din moment ce carnea, in special carnea rosie emite mult mai multe gaze cu efect de sera decat orice alta planta.
 
Asadar, specialistii ne indeamna sa consumam cat mai multe produse din plante, iar carnea sa o mancam cu moderatie, atat pentru sanatatea noastra cat si pentru mediu.