Paste cremoase cu legume si creveti

Paste cremoase cu legume si creveti

Cui nu-i plac pastele? Cui nu-i plac crevetii? Nu cred ca sunt multi care sa ridice mana. Numai cand aud de paste cu creveti imi ploua in gura. Iar faptul ca mai sunt si cateva legume colorate si sanatoase in farfutrie, nu poate decat sa fie un plus.

 
Paste cremoase cu legume si creveti
Timp de preparare: 30 minute
4 portii
380 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
200 grame paste din faina integrala
325 grame creveti curatati
1 legatura de sparanghel
1 ardei mare rosu curatat si feliat subtire
150 de grame de mazare
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
350 grame iaurt degresat
O legatura de patrunjel (doar frunzele)
3 linguri de zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
O jumatate de lingurita de piper proaspat macinat
O lingura seminte de pin prajite
 
Mod de preparare:
 
Pune o cratita mare cu apa pe foc si un praf de sare, iar in momentul in care fierbe apa adauga spaghetele. Lasa-le sa fiarba doar 2 minute, iar apoi adauga crevetii, sparanghelul, ardeiul si mazarea. Lasa-le pe foc inca 4 minute, iar apoi scurge-le bine de apa.
Amesteca usturoiul pisat cu putina sare intr-un bol, peste care adauga iaurtul, patrunjelul tocat, sucul de lamaie, uleiul si piperul. Adauga acest sos peste paste, amesteca si serveste cu seminte de pin pe deasupra.