Una dintre intrebarile celor care renunta la carne este legata de cum isi vor asigura necesarul de fier in organism. Produsele vegetariene contin acest mineral, insa nu se absoarbe la fel de bine in organism. Specialistii sustin ca doar 2 pana la 20% din fierul din plante trece de sistemul digestiv si ajunge in sange, in comparatie cu 15 pana la 35% din fierul obtinut din produsele animale care se absoarbe. Din fericire, exista o solutie simpla: adauga vitamina C in alimentatia ta. Aceasta ajuta ca fierul din plante sa se absoarba pana la de sase ori mai mult. Iata mai jos 6 combinatii excelente de alimente ce contin fier si vitamina C: 1. Spanac (fier) + ardei gras rosu (vitamina C) 2. Broccoli (fier) + rosii (vitamina C) 3. Fasole neagra (fier) + varza (vitamina C) 4. Kale (fier) + portocale (vitamina C) 5. Linte (fier) + varza de Bruxelles (vitamina C 6. Ciocolata neagra (fier) + capsune (vitamina C)