Iti place foarte mult inghetata insa iti este teama sa nu te ingrasi? Inghetata vegana cu avocado, menta si ciocolata este un desert perfect chiar si in perioada unei diete mai drastice. Fructul de avocado este foarte potrivit in inghetata, deoarece ii da o textura cremoasa. Cum se prepara? Ingrediente: – 2-3 fructe de avocado, coapte bine, curatate de coaja si taiate cuburi; – 2 pahare de lapte de cocos; – 5-7 linguri de sirop de orez sau, daca nu ai sirop de orez, 5-6 lingurite de zahar brun (daca ti se pare ca nu e suficient de dulce, mai adauga zahar pana cand gasesti gustul care iti convine); – cateva frunze de menta; – cateva patratele de ciocolata neagra sau cu lapte. Mod de preparare: Pune in blender laptele de cocos cu bucatelele de avocado, zaharul sau siropul de orez, frunzele de menta. Dupa ce mixezi bine, adauga si ciocolata si mai amesteca de cateva ori. Pune amestecul in recipiente si baga-le la congelator. Scoate-le din cand in cand si amesteca in ele ca sa eviti formarea acelor de gheata. Pofta buna! Citeste si Inghetata cremoasa de lamaie cu sirop de capsuni.