Da, stiu, pare imposibil sa faci inghetata cu un singur ingredient, insa, culmea, se poate! Pentru a face o inghetata cremoasa, sanatoasa si gustoasa iti trebuie doar cateva banane. Datorita continutului mare de pectina, bananele devin foarte cremoase chiar si cand sunt inghetate. Cum procedezi? Pune 1-2 banane taiate feliute la congelator, intr-un vas inchis ermetic, si scoate-le doar cand sunt inghetate bocna. Ideal ar fi sa le lasi la congelator peste noapte. Amesteca-le bine bine cu blenderul, pana cand se transforma intr-o pasta fina fina si cremoasa, si vei avea cea mai delicioasa inghetata! Cei mici nici nu vor remarca faptul ca mananca doar banane. De altfel, cred ca asta este cel mai mare avantaj al inghetatei din bananele inghetate, faptul ca le putem oferi celor mici fara grija ca le dam prea mult zahar. Ce poti sa adaugi daca vrei gusturi noi pentru inghetata ta? Daca vrei ca inghetata ta sa fie si mai apetisanta de atat, o poti inmuia in ciocolata si o poti baga din nou la congelator, in formele care iti plac. De asemenea, poti adauga putina miere atunci cand amesteci bananele inghetate cu blenderul, dar si cateva capsuni sau migdale. Alte ingrediente pe care le poti pune pe inghetata ta sunt: – scortisoara; – fulgi de ciocolata; – nuci pisate; – Nutella; – fulgi de cocos. Nu uita, pentru ca inghetata ta sa fie cat mai cremoasa, trebuie sa o amesteci bine bine cu blenderul, iar bananele trebuie musai sa fie coapte si dulci. Pofta buna! Sursa reteta si poza: thekitchn.com