Tocanita de naut cu marar

Tocanita de naut cu marar
Esti in cautarea unei retete usoare, satioase si cu putine calorii? Incearca mancarica de naut cu marar si rosii, se face rapid, este foarte gustoasa si, mai ales, energizanta. Nu trebuie sa uitam faptul ca nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, accelereaza tranzitul intestinal, contine proteine, esentiale pentru starea de satietate si impiedica acumularea de zahar in sange.
 
Cum se prepara tocanita de naut cu marar?
 
Ingrediente:
 
– o cutie boabe de naut sau o cana de naut, pus la inmuiat cu o seara inainte;
 
– o ceapa;
 
– 3-4 rosii;
 
– 2 morcovi;
 
– un ardei gras;
 
– 2 catei de usturoi;
 
– 2 linguri ulei;
 
– 1 lingurita boia dulce sau iute;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– o legatura marar.
 
Mod de preparare:
 
1. Pentru inceput toaca toate toaca ceapa, rosiile si morcovul. Usturoiul piseaza-l si pune-l separat intr-un castronel.
 
2. Pune putin ulei intr-o tigaie de teflon si lasa-l sa se incinga, dupa care adauga ceapa, las-o putin sa se inmoaie, apoi pune morcovul, rosiile, lingurita de boia, sarea, piperul, o cana de apa si nautul. Lasa-le sa fiarba pana nautul e aproape gata, adauga usturoiul, asteapta un minut, opreste focul si orneaza cu marar.
 
 
Aceasta mancare merge foarte bine cu orez simplu, amestecat cu putin ulei de masline si cateva foi de dafin pentru aroma. Nautul, dupa cum se stie, inlocuieste cu succes proteinele din carne si este indicat in regimul alimentar al vegetarienilor sau veganilor.