Zacusca cu vinete si ciuperci

Zacusca cu vinete si ciuperci
Desi timpul de preparare este de cateva ore, zacusca este o reteta foarte simpla, nu iti trebuie cine stie ce talent culinar ca sa iti iasa o zacusca buna. 
 
Cum prepari o zacusca buna cu vinete si ciuperci?
 
Ingrediente: 
 
– 3-4 kg vinete;
– 2 kg gogosari sau ardei gras;
– 1 kg ceapa;
– 300 ml ulei;
– 2 kg rosii tocate marunt;
– 1 kg ciuperci, congelate sau proaspete;
– 2 linguri bulion;
– piper si sare dupa gust;
– o jumatate lingurita zahar.
 
Mod de preparare:
 
1. Pune la copt vinetele si gogosarii sau ardeii grasi, curata-le de coaja, dupa care toaca-le marunt.
 
2. Curata ceapa si toac-o marunt, caleste-o in putin ulei cu ciupercile.
 
3. Toaca rosiile si ciupercile cat mai marunt.
 
4. Amesteca vinetele, gogosarii, rosiile, bulionul, ciupercile, ceapa, restul de ulei si zaharul intr-o oala si lasa-le sa fiarba la foc mic vreo 2-3 ore. Adauga sare si piper dupa gust.
 
5. Pune zacusca in borcanele sterilizate in prelabil, infileteaza-le bine si depoziteaza-le in camara. 
 
 
Pofta buna!