Toti expertii in nutritie ne sfatuiesc sa nu sarim niciodata peste micul dejun si, mai mult decat atat, acesta sa fie foarte consistent, bogat in proteine, fibre si vitamine. Iata reteta excelenta: Frittata cu cartofi noi si sparanghel Timp de preparare 25 de minute 3 portii 300 de calorii/portie Ingrediente: 200 gr cartofi noi taiati in sferturi 100 gr sparanghel 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 6 oua batute 40 gr branza ceddar razuita Frunze de ruccola sau baby spanac pentru servit Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la temperatura mare. Pune cartofii in apa cu sare si las-i sa fiarba pana ce devin aproape patrunsi. Adauga apoi sparanghelul in aceeasi apa si fierbe-l 1 minute. Scurge legumele de apa. Intre timp, incalzeste uleiul intr-un vas rezistent la cuptor si adauga ceapa. Lasa ceapa la calit aproximativ 8 minute, pana ce se inmoaie. Amesteca ouale cu jumatate din cantitatea de branza, cu sare si piepr. Adauga ouale batute peste ceapa, iar apoi adauga cartofii si sparanghelul. Pune pe deasupra branza ramasa si pune totul la cuptor pentru 5 minute, sau pana ce se rumeneste putin. Taie frittata in bucati si serveste cu frunze de salata. Distribuie articolul pe: