In weekend, adeseori avem invitati la masa. Pentru mine e o adevarata provocare sa gasesc retete sofisticate, gustoase, dar si sanatoase si cu putine calorii. Am incercat aceasta reteta la ultima masa pe care am organizat-o si toata lumea a fost extrem de multumita. Incearca si tu! Somon cu glazură de mustar si zahar brun Timp de preparare: 1 ora si 45 de minute 8 portii 400 de calorii/portie Ingrediente: 3 lingurizahar brun 1 lingura miere 2 linguri unt 4 linguri de mustar Dijon 2 linguri de sos de soia 2 linguri ulei de masline 1 lingura ghimbir razuit 8 fileuri de somon Mod de preparare: Pune intr-o tigaie mica zaharul brun, mierea si untul si apoi pune-le pe foc mediu sa se topeasca. Ia tigaia de pe foc si adauga mustarul, sosul de soia, uleiul de masline si ghimbirul. Lasa amestecul sa se raceasca. Incalzeste cuptorul la o temperatura media, sau 180 de grade Celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Pune somonul la cuptor, intr-o tavă sau pe un gradtar, cu pielea in jos. Imbraca apoi somonul in glazura pe care ai facut-o mai devreme si lasa-l sa se coaca 6-8 minute. Intoarce fileurile de somon pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5-6 minute. Il poti servi cu salata verde. Distribuie articolul pe: