8 sfaturi pentru o tinerete mai lunga

8 sfaturi pentru o tinerete mai lunga

Regenerarea celulelor din corpul nostru este secretul tineretii, asa ca asta trebuie sa ne preocupe daca vrem sa ne mentinem aspectul tanar pentru timp indelungat. Prin ce se traduce acesta? Un tonus bun al pelii, tinuta sanatoasa, greutate in limite, tonus muscular si o dantura buna. Ei bine, toate acestea pot fi obtinute sau mentinute prin alimentatie , si exista cateva sfaturi sa le spunem, mai degraba markere, care va pot asigura o tinerete lunga si sanatoasa.

Asta inseamna ca trebuie sa evitati allimentele care provoaca degenerarea celulelor, apeland in schimb la cele care ajuta la regenerarea lor.

Ce inseamna mai exact asta? In primul rand, carbohidratii pe care-i consumam in mod obisnuit nu sunt deloc sanatosi, si tindem sa avem o cantitate prea mare in alimentatie: trebuie renuntat. Alcoolul este unul dintre imbatranitorii cei mai forte, care actioneaza degenerand celule atat la nivel nervos, al stomacului, organelor reproductive si mai ales in ficat. Nici lactatele in exces nu sunt bune, doar daca sunt fermentate. Iaurtul deci este perfect. Fumatul imbatraneste pielea si mucoasele, despre efectele lui asupra sanatatii nemaifiind nevoie de amanunte. Tot ce inseamna mancare procesata, preparata cu uleiuri hidrogenate, margarina si unii aditivi ne imbatranesc si ei.

Scapam de acestea, dar cu ce le inlocuim? Care sunt alimetele care ajuta la regenerarea celulelor?

Am pomenit mai sus de iaurt, alaturi de el vin semnintele uleioase crude, si cele precum alune, mogdale etc. Mierea de albine, propolisul si derivatele ajuta si ele la pastrarea tineretii, la fel ca si algele, spirulina, legumele verzi si cele mai multe fructe. Somonul si alte alimente cu omega 3, uleiul de peste, vitamine D si E, toate acestea ajuta la mentinerea unui aspect tanar.

8 sfaturi pentru o tinerete mai lunga

1. Dimineata incepeti cu 2 pahare de apa filtrata pentru a inlocui deshidratarea de peste noapte. Zilnic ar trebui sa consumati 10-12 pahare de apa filtrata.

2. Consumul de carbohidrati trebuie sa fie compus din cereale integrale, orz si ovaz. Acestea sunt alimente cu putine glucide, care se transforma in zahar, odata ce ajung in corp mai incet si mai usor decat alimentele cu multe glucide cum ar fi painea, orezul si pastele.

3. Ar trebui sa consumati de la 8-10 portii de legume zilnic. De preferat sunt legumele verzi in loc e legumele radacinoase, cum ar fi cartofii si morcovii.

4. Fructe crude, evitati sucurile de fructe care contin mult zahar si putine fibre.

5. Ar trebui sa consumati 1-2 oua organice zilnic. Alunele sunt deasemenea o sursa importanta de proteine.

6. Ar trebui sa consumati o portie pe saptamana de peste, cum ar fi somonul. Acesta alimenteaza corpul cu acizii grasi Omega 3 si proteinele necesare corpului.

7. Carnea rosie, cum ar fi porcul sau vita, si deserturile ar trebui consumate cel mult odata pe saptamana.

8. Mancarea trebuie preparata utilizand ulei de masline.

Multa sanatate!