8 pasi catre o detoxifiere ca la carte

8 pasi catre o detoxifiere ca la carte

1. Elimina produsele din grau si cele pe baza de gluten

Cand vine vorba de intoleranta la gluten, multi oameni nici nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Si se trezesc ca ceva nu-i in regula cand apare inflamatia ori digestia se realizeaza cu dificultate. Ca sa nu te loveasca si pe tine durerea, elimina din meniu graul, graul macinat, taratele de grau, secara (alba) pentru o luna. Dupa acest timp, reintrodu cerealele in meniu si fii atent daca simptomele revin in forta mai ceva ca Terminatorul.

 

2. Elimina alimentele procesate

Alimentele procesate incalca orice regula a nutritiei. Daca ar fi sa le verifici etichetele vei vedea aditivi toxici precum ciupercile aparute dupa ploaie, nu ai atatea degete la o mana cati sunt ei trecuti pe eticheta. La care se adauga si ingrediente inflamatorii. Uleiurile hidrogenate, indulcitorii artificiali, glutamatul monosodic, nitratii (din carnurile procesate), zaharul, aromele si conservantii, toti daunand organismului.

 

Si eliminand alimentele procesate vei da o mana de ajutor organismul scapand mai usor de toxinele acumulate.
Nu-ti voi cere sa elimini definitiv alimentele procesate daca ti-e imposibil. Dar, iti voi cere in schimb sa renunti sa mai consumi astfel de produse pentru o perioada de vreme.

 

3. Fara zahar rafinat
Acum  o sa te intrebi probabil ce rau  ai facut de-ti cer una ca asta. Daca ar fi vorba de o greseala pe care ai comis-o, aceea ar fi consumul exagerat de zahar. Nivelul de zahar din sange este asigurat si de amidon, asa ca nu este nevoie sa-ti umpli matele pana la refuz cu dulciuri. Inlocuind zaharul rafinat cu sirop de artar sau miere, schimbarea nu o sa ti se para ca venirea apocalipsei. Ideal ar fi sa renunti la produse care contin zahar rafinat.

 

[next]4. Fara cafea

Pentru ca este iritanta si inflamatorie, se recomanda sa mai lasi cana cu cafea jos si sa te imprietenesti cu ceaiul verde.

 

5. Consuma alimente anti-inflamatorii

Alimente anti-inflmatorii? Da! Adica: legume proaspete (vegetale cu frunze verzi) si fructe (in special fructe de padure). Suplimenteaza-ti nevoia de nutrienti din condimente (sofran, ghimbir, usturoi, scortisoara, marar si rozmarin). Tot alimente anti-inflmatorii se numesc si acelea care au in compozitie acizi grasi omega 3 (peste, ulei de peste). In concluzie, dieta ta ar trebui sa contina: multe legume, fructe, nuci, seminte si cereale integrale

 

6. Alege alimente integrale
Organismul tau nu este o pubela, in care sa se deverseze orice. Spun asta, pentru ca multi dintre noi nu realizam pericolul pe care il reprezinta alimentele procesate si rafinate. Ideal ar fi sa consumi oridecate ai posibilitatea alimente organice, proaspete si neprocesate.

 

7. Scapa de alergiile alimentare
Daca vrei sa te bucuri de o gustare sanatoasa (seminte) nu poti din cauza alergiei. Si atunci ce este de facut?
Dr Hyman ne sfatuieste sa eliminam din dieta alergenii (alimentele care declanseaza alergia) sa observam reactia organismul, dupa care sa introducem in dieta respectivele alimente.

 

Doctorul ne sfatuieste sa evitam consumul de: porumb, oua, arahide, produse lactate, produse care au drojdie de bere (bere, vin, branza, produse supuse coacerii) glutenul si unele legume (rosiile, ardeii, cartofii, vinetele) pentru cel putin o luna, dupa care sa le introducem in meniu. De asemenea si unele produse din soia pot declansa alergii.

 

8. Fara alimente inflamatorii
Pe langa alimente procesate si alergeni, exista si alimente care favorizeaza inflamatia. Un exemplu este acidul arachidonic. Acest tip de grasime se gaseste in produsele animaliere (carnea rosie, produsele lactate si ouale). Cu toate ca organismul are nevoie de astfel de grasimi, consumul exagerat favorizeaza inflamatia. Daca dieta ta pentru urmatoarele 4 saptamani va respecta aceste reguli, atunci esti pe drumul cel bun si rezultatele nu vor intarzia sa apara.