7 obiceiuri care duc la stagnare in cura de slabire

7 obiceiuri care duc la stagnare in cura de slabire

Tii cura de slabire, numeri calorii, faci sport si totusi nu slabesti? S-ar putea sa fie de vina cateva dintre obiceiurile pe care le ai si la care ar trebui sa renunti.

Nutritionistii cred ca atunci cand vrem sa slabim, este important sa ne schimbam si stilul de viata. Iata mai jos la ce trebuie sa renunti ca sa nu ramai in zona de stagnare si sa pierzi kilogramele pe care ti le-ai propus:

1. Nu mananci grasimi bune de teama sa nu te ingrasi si preferi sa rontai toata ziua niste morcovi, uitand ca organismul tau trebuie tinut in echilibru cu toti nutrientii de care are nevoie. Este bine de stiut ca nu toate grasimile sunt rele, iar pentru o buna functionare a organismului este nevoie de grasimi. Daca ai carente alimentare, corpul tau o sa fie fara energie si nu o sa poti sa faci sport. Unde gasesti grasimi bune? In peste, fructe de mare, somon, migdale, ulei de masline, nuci, oua, lactate.

2. Mananci acelasi tip de mancare si nu te tenteaza sa incerci nimic nou de teama sa nu iti influenteze cura de slabire. Acest lucru s-ar putea sa iti afecteze procesul de slabire, corpul tau este obisnuit cu anumite alimente si stagneaza la un numar de kilograme. Incearca sa variezi mancarea si sa nu mananci doua zile la fel. Schimba ingredientele din sucuri, variaza salatele, cauta carbohidratii buni si incearca noi legume.

3. Mananci mai mult in weekend. Potrivit nutritionistilor, multe persoane care tin cura de slabire gasesc de cuviinta sa manance mai mult in weekend pentru a se premia pentru efortul depus in timpul saptamanii. Insa, de cele mai multe ori, weekendul este si cel mai lipsit de activitate fizica si kilogramele se depun mai repede sau refuza sa mai plece.

4. Nu te poti abtine cand vine vorba de o prajitura la ziua colegei sau o bautura alcoolica dupa job. Desi viata pare mai trista fara aceste lucruri, daca tot tii cura de slabire, incearca sa te abtii o perioada si sa bei doar un suc natural dupa job, iar prajitura de la ziua colegei sa o donezi la alta colega.

5. Incluzi in dieta ta mancare procesata, adica biscuiti, chipsuri, mezeluri, prajituri, produse de patiserie si alte alimente care contin faina alba sau zahar alb. Aceste alimente nu numai ca nu iti aduc nutrienti suficienti si duc la stagnarea procesului de slabire, insa iti pot provoca diverse afectiuni, ele cresc nivelul de colesterol, duc la diverse boli de inima si cresc riscul de cancer.

6. Iti fixezi o data limita pentru cura de slabire, dupa care te intorci la aceleasi obiceiuri culinare de dinainte de slabire, te ingrasi si dup-aia tii iar cura de slabire. In acest caz nu mai este nevoie sa tii cura de slabire, deoarece o sa ai mereu acelasi numar de kilograme, corpul tau o sa recupereze imediat dupa cura de slabire. Ce poti sa faci? Sa iti schimbi complet stilul culinar si sa nu mai revii la vechiul stil de a manca.

7. Mananci dupa antrenamentul la sala alimente nu tocmai potrivite, care fac inutil tot efortul depus la sala. In aceasta categorie intra covrigii, covrigeii, chipsurile, prajiturile, produsele de patiserie, batoanele de energizante, produsele de fast-food, acestea nu numai ca intrerup procesul de slabire, dar favorizeaza ingrasarea.