7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian

7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian apare atunci când acidul din stomac se întoarce în esofag. Acest lucru se întâmplă frecvent, dar poate provoca complicații sau simptome supărătoare, cum ar fi arsurile la stomac. Așa că azi vorbim despre 7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian.

Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este slăbirea sau deteriorarea sfincterului esofagian inferior. În mod normal, el se închide pentru a împiedica alimentele din stomac să se deplaseze în esofag.

Alimentele pe care le consumi influențează cantitatea de acid produsă de stomac. Alegerea corectă a alimentelor este esențială pentru controlul refluxului acid sau al bolii de reflux gastroesofagian. BRGE este o formă severă și cronică de reflux acid.

7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian

Simptomele refluxului pot apărea atunci când acidul gastric atinge esofagul, provocând iritație și durere. Dacă ai prea mult acid, poți include aceste alimente în dietă pentru a gestiona simptomele refluxului.

Niciunul dintre aceste alimente nu va vindeca afecțiunea! Decizia de a le consuma pentru a calma simptomele ar trebui să se bazeze pe propriile experiențe.

Legumele

Legumele au un conținut natural scăzut de grăsimi și zahăr și ajută la reducerea acidului gastric. Opțiuni bune includ fasolea verde, broccoli, sparanghelul, conopida, frunzele verzi, cartofii și castraveții.

Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale și este un tratament pentru arsurile la stomac și alte probleme gastrointestinale. Poți adăuga ghimbir ras sau feliat în rețete sau smoothie-uri. Mai poți bea ceai de ghimbir pentru a ameliora simptomele.

Ovăzul

Ovăzul este o alegere populară pentru micul dejun, o cereală integrală și o sursă excelentă de fibre. O dietă bogată în fibre este asociată cu un risc redus de reflux acid. Alte opțiuni bogate în fibre includ pâinea și orezul integral.

Fructele non-citrice

Fructele non-citrice, cum ar fi pepenele, bananele, merele și perele, sunt mai puțin susceptibile de a declanșa simptomele refluxului comparativ cu fructele acide.

Carnea slabă și fructele de mare

Carnea slabă (puiul, curcanul, peștele și fructele de mare) are un conținut scăzut de grăsimi și reduce simptomele refluxului acid. Încearcă-le la grătar, fierte, coapte sau gătite la abur.

Albușurile de ou

Albușurile de ou sunt o opțiune bună. Evită însă gălbenușurile, care au un conținut ridicat de grăsimi și pot declanșa simptomele refluxului.

Grăsimile sănătoase

Sursele de grăsimi sănătoase includ avocado, nuci, semințe de in, ulei de măsline, de susan și de floarea-soarelui. Redu consumul de grăsimi saturate și grăsimi trans și înlocuiește-le cu aceste grăsimi nesaturate mai sănătoase.

Identificarea factorilor declanșatori de reflux

Arsurile la stomac sunt un simptom comun al refluxului acid și al BRGE. Poți simți o senzație de arsură în stomac sau piept după o masă copioasă sau după consumul anumitor alimente. BRGE poate provoca, de asemenea, vărsături sau regurgitare pe măsură ce acidul urcă în esofag.

Alte simptome includ:

  • tuse uscată
  • durere în gât
  • balonare
  • râgâieli sau sughiț
  • dificultăți la înghițire
  • senzație de nod în gât

Multe persoane cu BRGE constată că anumite alimente declanșează simptomele. Nu există o dietă universală care să prevină toate simptomele, iar factorii declanșatori alimentari diferă de la o persoană la alta.

Pentru a identifica factorii declanșatori personali, păstrează un jurnal alimentar și notează următoarele:

  • ce alimente consumi
  • la ce oră mănânci
  • ce simptome experimentezi

Păstrează jurnalul cel puțin o săptămână. Este util să urmărești alimentele pentru o perioadă mai lungă dacă dieta ta variază. Poți folosi jurnalul pentru a identifica alimentele și băuturile care îți afectează BRGE.

Alimente comune care declanșează refluxul

Deși medicii dezbat ce alimente provoacă efectiv simptomele de reflux, anumite produse au demonstrat că provoacă probleme pentru multe persoane. Pentru a-ți controla simptomele, poți începe prin eliminarea următoarelor alimente din dietă.

Alimente bogate în grăsimi

Alimentele prăjite și grase pot determina relaxarea sfincterului esofagian inferior, permițând acidului gastric să urce în esofag. Aceste alimente întârzie, de asemenea, golirea stomacului. Reducerea aportului total de grăsimi poate ajuta la scăderea riscului de simptome ale refluxului.

Alimente bogate în grăsimi de evitat sau de consumat rar:

  • cartofi prăjiți și inele de ceapă
  • produse lactate integrale, cum ar fi untul, laptele integral, brânza obișnuită și smântâna
  • carne grasă sau prăjită de vită, porc sau miel
  • grăsime de bacon, grăsime de șuncă și untură
  • deserturi sau gustări, cum ar fi înghețata și chipsurile
  • sosuri cremoase, supe consistente și dressinguri cremoase pentru salate
  • alimente uleioase și grase

Roșiile și fructele citrice

Fructele și legumele sunt importante într-o dietă sănătoasă. Dar anumite fructe pot agrava simptomele BRGE, mai ales cele foarte acide. Dacă ai reflux acid frecvent, ar trebui să reduci sau să elimini consumul următoarelor alimente:

  • portocale
  • grapefruit
  • lămâi
  • limes
  • ananas
  • roșii
  • sos de roșii sau alimente care îl conțin, cum ar fi pizza și chili
  • salsa

Ciocolata

Ciocolata conține metilxantină, care relaxează mușchiul neted din sfincterului esofagian inferior și crește refluxul.

Usturoiul, ceapa și alimentele picante

Alimentele picante și acide, cum ar fi ceapa și usturoiul, declanșează simptomele arsurilor la stomac la multe persoane.

Menta

Menta și produsele cu aroma aceasta, cum ar fi guma de mestecat și bomboanele pentru respirație, pot declanșa simptomele refluxului acid.

Alte opțiuni pentru suferinzi

Deși listele de mai sus includ factori declanșatori comuni, este posibil să ai intoleranțe unice la alte alimente. Poți încerca să elimini următoarele alimente timp de 3-4 săptămâni pentru a vedea dacă simptomele se ameliorează: lactatele, produsele pe bază de făină, cum ar fi pâinea și biscuiții, și proteina din zer.

Modificări ale stilului de viață

Pe lângă controlul simptomelor refluxului prin dietă și nutriție, poți gestiona simptomele și prin schimbări ale stilului de viață. Încearcă aceste sfaturi:

  • Ia antiacide și alte medicamente care reduc producția de acid (Folosirea excesivă poate provoca efecte secundare negative.)
  • Menține o greutate sănătoasă.
  • Mestecă gumă care nu este aromată cu mentă.
  • Evită alcoolul.
  • Renunță la fumat.
  • Nu mânca în exces și mănâncă încet.
  • Rămâi în poziție verticală cel puțin două ore după masă.
  • Evită hainele strâmte.
  • Nu mânca cu 3-4 ore înainte de culcare.
  • Ridică capul patului cu 10-15 cm pentru a reduce simptomele refluxului în timpul somnului.

Ce spun cercetările în refluxul gastroesofagian

Nu există o dietă care să prevină BRGE, însă anumite alimente pot ameliora simptomele la unele persoane. Studiile arată că un aport crescut de fibre, în special din fructe și legume, poate proteja. Totuși, oamenii de știință nu sunt încă siguri cum previne fibra simptomele BRGE.

Citește și: Cum să scapi de durerea de stomac: 5 remedii simple

Creșterea aportului de fibre alimentare este, în general, o idee bună. În plus, față de ajutorul în gestionarea simptomelor BRGE, fibrele reduc și riscul de:

  • colesterol ridicat
  • zahăr din sânge necontrolat
  • hemoroizi și alte probleme intestinale

Consultă medicul dacă ai întrebări despre includerea anumitor alimente în dieta ta, potrivit anon.healthline.com. Alimentele care ajută la ameliorarea refluxului acid la o persoană pot fi problematice pentru alta. Colaborarea cu medicul tău te poate ajuta să dezvolți o dietă pentru a controla sau reduce simptomele.

Care este perspectiva pentru BRGE?

Persoanele cu BRGE își pot gestiona simptomele prin schimbări ale stilului de viață și medicamente fără prescripție medicală. Consultă medicul dacă schimbările stilului de viață și medicamentele nu îmbunătățesc simptomele. El îți poate recomanda medicamente pe bază de rețetă sau o intervenție chirurgicală.

Citește și: Dieta pentru reflux gastric in sarcina