Dupa ce vei citi acest articol nu te vei mai duce la florarie doar pentru a cumpara buchete pentru ocazii speciale, ci si pentru datile cand ai chef sa gatesti ceva deosebit. In plus, vei incepe sa fii atenta si pe campuri, in plimbarile tale prin tara, tot cu acelasi scop. Chiar daca vei fi reticenta, te asiguram ca aceste flori sunt comestibile, deci nu ai de ce sa-ti faci griji ca poti suferi ulterior de vreo indigestie. Florile de dovlecel Aceste flori sunt dulci si sunt traditionale in bucataria mediteraneana. Pot fi gatite cu mozzarella si anchoa, umplute cu risotto si ierburi aromatice, cu pesmet sau ricotta. De regula se soteaza si se prajesc in ulei. Flori de liliac Au un gust usor de citrice si pot fi putin amarui, insa mierea taie aceasta amaraciune. Mierea cu flori de liliac poate fi savurata pe paine prajita sau biscuiti sau poate fi folosita la briose. Petale de trandafir Trandafirii pot fi mai mult decat o declaratie de dragoste. Petalele se pot transforma in sirop, ceai sau chiar dulceata. Galbenele Galbenelele nu sunt folosite doar pentru ceai sau pentru creme, dar si pentru a inlocui sofranul din mancaruri, pentru a da gust minunat salatelor, supelor sau omletelor. Daca vrei sa faci paella, soateaza ceapa in ulei de masline, adauga orez, carne de care iti pofteste inima, bineinteles galbenelele tocate si apa fierbinte si gata! Mana Maicii Domnului Am aflat si eu cu surprindere ca aceasta floare, caruia i se mai spune Caprifoi, cu un miros deosebit, poate fi consumata. Ceaiul de Mana Maicii Domnului are proprietati antibacteriene, antivirale si antiinflamatorii si are efecte calmante si expectorante, laxative, diuretice si antimicrobiene. Levantica Levantica da un gust deosebit mierii de albine, prajiturilor, budincilor, biscuitilor de casa si ceaiurilor, dar poate fi inclusa si in felurile principale.