Atunci cand ajungi mort de foame intr-un restaurant, abia astepti sa mananci, ce sa te mai gandesti si pe ce pui mana sau pe ce te asezi… Poate ca locul unde iei pranzul este ultimul loc la care te-ai fi gandit ca ascunde sute de bacterii, dar noi te avertizam sa fii mai precauta. Iata care sunt cele mai murdare obiecte dintr-un restaurant: 1. Scaunele Nu ne mira ca scaunele ocupa primul loc, caci pe langa faptul ca toata lumea pune mana pe ele sa le mute de colo colo (nu doar ospatarii, ci si clientii), acestea nu sunt absolut niciodata dezinfectate. Probele luate de un reporter de la ABC News din mai multe restaurante din Statele Unite au dezvaluit ca 70 la suta din scaune aveau 17 bacterii pe ele, printre care chiar si E. Coli. 2. Meniurile Situatia cu scaunele se repeta si in acest caz. Toata lumea pune mana pe meniuri, ba chiar le rasfoieste de mai multe ori, dar acestea nu sunt dezinfectate niciodata. Cel mult ospatarii le sterg de frimituri pentru a le da clientilor de la o alta masa. Acelasi reporter a gasit pe unul dintre meniuri bacteria care provoaca infectiile stafilococica si pe altul una care cauzeaza infectiile streptococica. 3. Feliile de lamaie Acestea au castigat locul 3 din top din cauza barmanilor si a chelnerilor care taie si apuca feliile de lamaie cu mainile goale. Daca nu ti se pare mare lucru, afla ca in multe dintre analizele de laborator ale probelor luate din restaurante s-au descoperit materii fecale pe feliile de lamaie. 4. Sarea, piperul, ketchupul Motivele de mai sus raman valabile si in acest caz. De multe ori, acestea sunt cele care raman in permanenta pe mese, chiar si dupa debarasare. Ai observat ca uneori sunt lipicioase? Biac! Poate data viitoare vrei sa le apuci cu ajutorului unui servetel. 5. Mesele Poate nu au atat de multe bacterii ca si scaunele, dar tot ar trebui sa ai grija unde mananci. Ai vazut ca de multe ori ospatarii sterg mesele cu o laveta uda? Nu numai ca nu e suficient pentru dezinfectare, dar probabil au sters cu aceeasi laveta si alte mese, ceea ce le permite germenilor sa se imprastie peste tot. 6. Marginile paharelor Cateva camere ascunse in mai multe restaurante au surprins chelnerii cum apucau paharele direct de margini, adica de locul de unde clientul urma sa bea. Banuiesc ca nu mai e nevoie sa iti explic de ce este asta un pericol. Pe langa astea, adauga cam toate obiectele din baie si atunci vei ajunge sa-ti alegi cu mare grija restaurantul unde mananci.