O digestie incompleta atrage dupa ea tot felul de simptome neplacute, cele mai frecvente fiind balonarea, constipatia, gazele intestinale, crampele stomacale si starile de iritabilitate. Un alt efect negativ al digestiei deficitare este ca nutrientii din alimente nu sunt absorbiti in organism si ne trezim cu tot felul de carente, care atrag dupa ele tot felul de alte neplaceri. Vestea buna este ca mecanismul digestiei poate fi corectat prin cateva trucuri simple. Important este sa dai atentia cuvenita meselor si sa nu continui sa mananci chiar daca te-ai saturat. Care sunt trucurile prin care poti evita digestia incompleta? 1. Consuma in fiecare zi 1.5 litri de apa, dar si sucuri naturale si ceaiuri Lichidele sanatoase iti imbunatatesc digestia si iti hidrateaza organismul. Ceaiul calmeaza crampele stomacale si reduce senzatia de balonare, iar sucurile naturale iti aduc multe vitamine si minerale esentiale pentru organism. Daca ai reflux gastric, incearca ceaiul de musetel, iar daca ai ameteli, cel mai bun este ceaiul de ghimbir. Important este sa nu consumi apa si sucuri in timpul meselor. 2. Mananca numai cand iti este foame Daca mananci doar de pofta, nu faci decat sa iti incarci stomacul si sa iti ingreunezi digestia. Cu cat mananci mai mult, cu atat stomacul tau are mai multe alimente de prelucrat. Studiile au aratat ca persoanele care mananca mai putin sunt mai ferite de boli si traiesc mai mult. Citeste si 5 gustari care iti accelereaza metabolismul. 3. Fa-ti un obicei din a manca felurile principale impreuna cu salata Se estimeaza ca plantele contin aproximativ 2.500 de tipuri de enzime. Enzimele care ajung in organismul nostru dau vitalitate functiilor normale, declansand procesul de metabolism natural. De exemplu, atunci cand mestecam o frunza de salata, o gramada de enzime sanatoase se transfera in organismul nostru. O dieta bogata in enzime naturale din vegetale joaca un rol important in prevenirea problemelor de digestie. 4. Mesteca bine alimentele Nutritionistii recomanda ca fiecare imbucatura sa fie mestecata de cate 20 de ori, asta inseamna o digestie buna si mai mult timp petrecut la fiecare masa. Daca mananci repede, stomacul va avea probleme in digerarea alimentelor si vor aparea tot felul de probleme gastro-intestinale. 5. Consuma in fiecare zi un iaurt Iaurtul contine bacterii esentiale in procesul digestiei. Ele echilibreaza microflora din colon, ne protejeaza de ulcer si reduc balonarea. Cel mai bine e sa consumi un iaurt natural dimineata, la micul dejun, alaturi de o salata de fructe. De asemenea, este recomandat ca atunci cand mananci alimente prea condimentate sa consumi un iaurt. Citeste si Cum sa nu mai poftesti la alimente nesanatoase.