5 alimente care combat durerea

5 alimente care combat durerea

Cand avem dureri inflamatorii in corp, este bine sa stim ca acestea ne semnaleaza ca organismul se reface dupa o perioada de stres- munca, boala, exercitii fizice, o pozitie nepotrivita. Rezistenta organismului scade, si suntem vulnerabili in cazul accidentarilor si in fata bolilor.

Va propunem cinci alimente care nu doar ca reduc durerea cauzata de inflamatii, dar ajuta organismului sa se recupereze. Natura ne pune la indemana solutii mult mai sanatoase decat medicamentele antiinflamatoare,c are ataca ficatul si rinichii.

Scortisoara

Candva considerata mai valoroasa decat aurul, scortisoara reduce inflamatiile, lupta cu bacteriile si regleaza nivelul zaharului din sange si il fluidizeaza.. lmbunatateste funtia creierului si ajuta deci nu doar la reducerea inflamatiilor ci si la o buna sanatate in general. Cititi mai multe despre scortisoara.

Ghimbirul

Nou aparut in pesajul nostru culinar, ghimbirul si-a facut multi prieteni care poate nici nu stiu de cate e el in stare. Are mai multi compusi antiinflamatori, care ajuta la diminuarea durerii de articulatii, lupta impotriva radicalilor liberi, previne cancerul colorectal si creste in general imunitatea. Este si un antivomitiv natural, si amelioreaza starile de greata. Cititi mai multe despre ghimbir.

Ceapa matura si ceapa verde

Ceapa este plina de sanatate, pur si simplu. Actioneaza ca antibiotic natural, si este asociata ca adjuvant in aproape orice boalla, de la reducerea colesterolului pana la prevenirea cancerului. Ceapa verde, de primavara, este si mai bogata in antioxidanti si vitamina C.

Cirese

Una dintre cele mai binecunoscute surse de antioxidanti sunt ciresele, dar ele sunt in aceeasi masura si bogate in agenti antiinflamatori. Daca va plac ciresele, ati rezolvat usor mancand pur si simplu cat de multe puteti fara sa va fie rau :-). Va vor scapa de durerile de oase si articulatii, precum si de cele inflamatorii. Cititi mai multe despre cirese!

Morcovi

Morcovii, ca si alte fructe si legume de culoare rosi, sunt bogati in carotenoizi, un grup de fitochimice care protejeaza celulele de radicalii liberi, si cresc imunitatea. Alte alimente din aceeasi grupa sunt piersicile, rosiile si dovleacul. Rosiile sunt deasemenea bogate in vitamina C si bune antiinflamtoare.