Dacă încerci să slăbești, ai putea crede că brânza ar trebui eliminată din alimentație. Dar nu este cazul! Să te privezi de un aliment pe care îl iubești este mereu o tentație greu de refuzat. Astăzi vorbim despre 4 tipuri de brânză care te ajută să slăbești. Studiile au arătat că un consum de mai mult de 3 porții de lactate pe zi poate reduce riscul de obezitate. În loc să renunți la brânză, este mult mai bine să găsești o modalitate sănătoasă de a o include în dieta ta. 4 tipuri de brânză care te ajută să slăbești Brânza este bogată în proteine și calciu. Indiferent de tipul pe care îl alegi, vei obține cel puțin 6 grame de proteine în aproximativ 28 de grame. Proteinele te ajută să te simți sătul, potrivit ewfstirrup.com. Ele mențin nivelul glicemiei stabil și te împiedică să mănânci în exces. Însă unele brânzeturi sunt și bogate în grăsimi. Consumul de brânză în timpul dietei de slăbire Secretul constă în a învăța care brânzeturi îți sabotează eforturile și care te ajută să-ți atingi obiectivele. Există peste 400 de tipuri de brânză pe lume și toate au valori nutriționale diferite. Să le clasifici poate fi complicat. Ceea ce trebuie să urmărești este conținutul de grăsimi și sare. Acestea sunt ridicate în brânzeturi precum cheddar și alte brânzeturi tari. Este mai bine să le eviți. Există multe brânzeturi delicioase, sărace în grăsimi și sare. Cele mai bune dintre acestea sunt cele proaspete, cele moi și cremoase. Acestea includ brânza de vaci, crema de brânză, mascarpone, mozzarella și ricotta. Poate le asociezi cu rețete bogate în grăsimi, dar nu este singurul mod în care pot fi consumate. Brânza care te slăbește: Citește și: Câte calorii are laptele de capră Mascarpone se găsește în fiecare rețetă de tiramisu și cannoli, dar poate fi folosit și ca o pastă tartinabilă în loc de unt. Poți prepara un desert simplu amestecând câteva linguri de mascarpone cu fructe de pădure proaspete. Brânza de vaci este o sursă excelentă de proteine și un plus valoros pentru orice dietă. O poți adăuga în smoothie-uri sau o poți folosi în loc de smântână în diverse sosuri pentru legume proaspete. Brânza feta este plină de vitamine și minerale. Este obținută din lapte de capră sau de oaie. Poate avea un conținut ridicat de sodiu, așa că trebuie consumată cu moderație, dar are un gust atât de puternic încât o cantitate mică este suficientă. Feta este perfectă pentru salate. Mozzarella poate avea un conținut ridicat de grăsimi, așa că ar trebui consumată cu moderație. Combin-o cu fructe pentru o gustare sănătoasă care te va menține sătul pentru mai mult timp. Asta nu înseamnă că brânza este alegerea ideală pentru fiecare masă. Este important să o consumi cu moderație și să fii atent la porții. Dar te poți bucura de ea și, în același timp, să slăbești! Citește și: Diabetul se tine departe cu produse lactate