4 motive pentru care dieta nu da roade

4 motive pentru care dieta nu da roade

Nu va mai chinuiti incercand sa aflati cauza nemultumirii voastre. Ne-am gandit la aceia dintre voi, care in ciuda stradaniei depuse, nu li se citeste nici un zambet pe fata. Si le-am pregatit cateva posibile cauze pentru care dieta nu da roade. Stiu ca sunteti cu sufletul la gura, motiv pentru care nici nu intentionez sa va mai tin pe jar.

 

1. Ceva lipseste
Daca dieta pe care o urmati acum elimina din start o anumita grupa de alimente (de exemplu carbohidrati) si nu incorporeaza regulile Piramidei Personale, este foarte probabil ca ea sa dea gres. Ca sa nu mai gresiti cand alegeti dieta, intrebati-va sincer: “Eu pot manca asa ceva?” Orice dieta sanatoasa ar trebui sa va permita alegeri sanatoase, din toate grupele alimentare, in portii moderate. Practic sa realizeze un echilibru intre acestea. Echilibru care mai apoi sa se instaleze si in organism.

 

2. Prea putine calorii
Daca consumati prea putine calorii si va este foame in continuu, riscati sa ramaneti fara energie. Dietele eficiente promoveaza in schimb un aport caloric suficient, dar nici prea mare, astfel nu simtiti senzatia de foame prelungita si totusi puteti slabi pana la 1 kilogram pe saptamana. Ideea de a consuma cat mai putine calorii zi de zi, pe o perioada lunga de vreme, nu este o idee inspirata. Un aport caloric mai mic de 1200 este insuficient pentru ca organismul sa-si ia nutrienti necesari unei bune functionari.

 

3. Perioada de timp

Ati inceput o noua dieta de slabit? Dar are ea oare un plan de incorporare a exercitiilor? Daca nu, ar fi cazul sa stiti ca dieta poate deveni frustranta. Incluzand in dieta exercitii fizice, ramaneti motivati chiar si pe perioada acelor saptamani, in care acul cantarului nu se misca deloc-deloc. In plus, facand sport va cresteti rata metabolismului si astfel organismul arde mai multe calorii decat o faceti in mod normal numai prin dieta. Multiple studii au scos la iveala faptul ca cele mai bune diete sunt acelea care combina sportul cu o alimentatie stricta.

 

4. Prieten sau dusman?

Potrivit unui studiu realizat in anul 2007, in Jurnalul de Medicina al Noii Anglii, se sugereaza faptul ca acele persoane ale caror familii ori prieteni sunt supraponderali sau obezi au mari sanse sa devina si ei la fel. Explicatia? Obiceiurile alimentare, dar si teroriile despre ce inseamna o greutate normala, sunt influentate de cei din jur. De exemplu, daca toti prietenii vostri sunt obezi sau supraponderali aveti tendinta sa mancati la fel de mult ca ei, pentru ca judecati ca acesta este”normalul”.

 

Evident orice incercare de a slabi se duce pe apa sambetei. Daca aveti un grup de prieteni care se confrunta cu probleme de greutate, decideti impreuna care sunt cele mai bune solutii ce va garanteaza slabirea. Pentru a slabi voi insiva, luati pe langa voi familia, prietenii si ramaneti la planul de slabire. Atentie, orice abatare va indeparteaza de la obiectivul propus.