Memoria noastra este solicitata zi de zi de nenumarati stimuli, ceea ce are atat efecte benefice – creierul foloseste nevoia de a stoca mai multe informatii ca exercitiu – dar si efecte negative: oboseala si slabirea memoriei dupa un timp indelungat de stress sau concentrare. Putem, cu ajutorul alimentatiei, sa ne imbunatatim pe termen lung functia memoriei. Iata 4 alimente pentru o memorie mai buna Spanacul Intr-un studiu s-a aratat ca, datorita continutului ridicat de acid folic, (un nutrient despre care s-a afirmat ca protejeaza organismul de boala Alzheimer si de pierderile de memorie cauzate de inaintarea in varsta) spanacul poate ajuta la pastrarea memoriei. Doar o jumatate de bol cu spanac gatit ii asigura organismului doua treimi din doza zilnica recomandata de acid folic. Strugurii Rosii, purpurii sau negrii toti strugurii contin antioxidanti. Vinul rosu contine niveluri bune de fitochimicale, dar consumat in exces acesta poate neutraliza beneficiile, astfel incat, sa limitati consumul la un pahar pe zi este cel mai bun sfat. Afinele In multe studii s-au aratat efectele benefice ale afinelor asupra memoriei in general. Testele au revelat ca afinele contin o fitochimicala, despre care se stie ca imbunatateste memoria. Semintele de floarea-soarelui Asa cum bine stim, nucile constituie o sursa importanta de grasimi sanatoase, dar multi oameni uita ca si semintele intra in aceeasi categorie. Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamina E, o singura portie asigura 30% din doza zilnica. Vitamina E constituie un antioxidant important care scade riscul pierderilor de memorie cauzate de inaintarea in varsta. Alte surse de vitamina E sunt: uleiul din germeni de grau, migdalele uscate, untul de arahide, brocoli, kiwi, mango.