Vine un moment in care pur si simplu nu mai vrei sa auzi de salate si ai chef doar de mancaruri gatite, calde si aromate. Nu numai salatele sunt sanatoase si ajuta in cura de slabire, sunt o gramada de retete de mancaruri gatite care contin putine calorii si accelereaza digestia. Iata mai jos cateva idei de mancaruri pentru pranz, sanatoase si cu putine calorii: 1. Mancarica turceasca de naut Stiai ca nautul in combinatie cu orezul formeaza proteina completa? Daca vrei sa mai reduci consumul de carne si sa traiesti mai sanatos, incearca retetele cu naut, sunt satioase si energizante. Ingrediente: o conserva de naut, o ceapa tocata, 2 ardei grasi, o conserva de rosii cuburi, o lingura de pasta de rosii, 2 linguri ulei masline, un morcov, o lingurita rasa de chilli, sare si piper dupa gust, patrunjel. Mod de preparare: Incalzeste uleiul intr-o tigaie mai mare, adauga ceapa, dupa care ardeii grasi si morcovii. Lasa-le la calit cateva minute cu putina apa dupa care adauga rosiile si pasta de rosii, apoi nautul, pudra de chilli, sarea si piperul. Adauga apa cat sa acoperi toate ingredientele, las-o sa fiarba, dupa care orneaz-o cu patrunjel. 2. Supa cu legume, orez si linte Supa de legume este cea mai simpla metoda de a pierde in greutate fara infometare, intr-un mod sanatos. Daca adaugi si putina linte rosie, atunci o sa te asiguri ca ai si proteinele necesare pentru cat mai multa energie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline; 2 catei de usturoi, pisati, un dovlecel tocat cubulete, o lingurita de ghimbir maruntit, 2 morcovi, o mana de broccoli, o mana de fasole verde, o cana de linte rosie, o mana de varza rosie, un buchetel de conopida, un ardei gras, o jumatate de telina, cateva rosii tocate cuburi, 3 cepe fierte puse in supa la fiert intregi si scoase dupa ce s-au inmuiat, verdeata, suc de lamaie, sare, o ceasca de orez. Mod de preparare: Pune intr-o oala la fiert toate ingredientele, mai putin ghimbirul, usturoiul si uleiul de masline, si lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Intr-o tigaie separat pune uleiul de masline la incalzit si adauga ghimbirul si usturoiul, lasa-le pret de o jumatate de minut, cat sa isi lase aroma, dupa care adauga uleiul cu tot cu ghimbir si usturoi in supa. Mai lasa-le sa fiarba vreo 5 minute, dupa care adauga verdeata. Acreste supa cu lamaie cat iti place. 3. Piept de pui cu usturoi si rozmarin Pieptul de pui se digera mai usor fata de alte tipuri de carne, iar celelalte ingrediente din aceasta reteta ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la stimularea metabolismului. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui, 2 linguri ulei masline, suc de lamaie sau lime, o lingurita turmeric, 2 catei de usturoi, o lingurita de rozmarin uscat, o jumatate de lingurita de pudra chilly, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Prepara un sos pentru marinarea puiului din sucul de la o jumatate de lamaie sau chiar o lamaie, cateii de usturoi zdrobiti, uleiul de masline, rozmarinul, turmericul, pudra de chilly, sarea si piperul. Taie pieptul de pui in felii cat mai subtiri si pune-le in sos. Lasa-le la marinat la frigider cel putin o ora, dupa care pune-le la rumenit la cuptor sau pe gratar. Citeste si 5 idei de pranz sanatos de luat la pachet.