3 pasi simpli pentru o digestie buna

3 pasi simpli pentru o digestie buna

Desi nu sunt niste afectiuni grave, problemele de digestie ne afecteaza calitatea vietii, disconfortul fizic fiind unul destul de mare. Cine mai are chef de dans sau sala cand sufera de balonare sau constipatie? O buna digestie este esentiala pentru ca organismul nostru sa functioneze bine si sa ne simtim plini de energie.

Vestea buna este ca problemele de digestie pot fi reparate urmand cativa pasi simpli:

1. Bea in fiecare dimineata un pahar de apa calduta cu lamaie

Apa calduta cu lamaie este un stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidul uric si alte otravuri care se acumuleaza in ficat. De asemenea, sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata este un detoxifiant ideal pentru ficat si pentru intestine. Apa hidrateaza iar lamaile au calitati antibacteriene si anti-inflamatorii, intaresc sistemul imunitar, detoxifiaza organismul si sunt pline de vitamina C, vitamina A, pectina, calciu, magnesiu, antioxidanti si tot felul de alti nutrienti. Pentru o digestie buna si un corp curatat de toxine, nu uita sa bei in fiecare dimineata apa cu lamaie.

2. Inainte de mic dejun, consuma un fresh verde

Un suc natural verde iti va aduce necesarul de vitamine si minerale pentru intarirea sistemului imunitar, pentru o digestie fara probleme si pentru energia de peste zi. Sucurile naturale verzi (cu telina, spanac, broccoli, varza kale, castraveti, menta, ghimbir, avocado, salata verde, lime, kiwi, mere) ajuta la curatarea colonului si detoxifierea organismului. Aceste bauturi contin clorofila, un antioxidant foarte puternic care incurajeaza celulele sa elimine toxinele, plus multe fibre, care ajuta colonul sa se curete. Experimenteaza cu tot felul de verdeturi, rau n-au cum sa iti faca si nu o sa te plictisesti prea repede de un gust. Poti combina cu fructele care nu sunt neaparat verzi, pentru un gust mai bun.

3. Inlocuieste orezul alb cu cel brun

Cu cat scapi mai repede de obiceiul de a consuma orez alb, faina alba, zahar alb, cu atat digestia ta va fi mai buna, fara probleme cu tranzitul intestinal. Orezul brun este una dintre cele mai valoroase cereale, el contine potasiu, iod, seleniu si alte minerale esentiale. Seleniul impreuna cu fibrele din orezul brun previn cancerul de colon. O ceasca cu orez brun asigura 14%  din doza zilnica de fibre si 27,3% din doza zilnica de seleniu. Nu numai fibrele, ci si uleiurile esentiale din orezul brun, micsoreaza nivelul de colesterol. Nutrientii din orezul brun scad nivelul de colesterol, iar magneziul este esential in descompunerea proteinelor si carbohidratilor in energie. In plus, magneziul intra in structura unei enzime din mitocondrie, care previne oxidarea organismului. Asadar, ca sa va mentineti sanatosi este esential sa consumati cereale integrale (orez brun) si sa reduceti portia cu cereale rafinate (orez alb).