Sarbatorile nu s-au terminat inca asa ca revin cu un meniu delicios si pentru revelion! Va doresc un An Nou fericit, delicios, sanatos cu multe bucurii si impliniri! Salata de telina cu iaurt Ingrediente: 1 telina mica 1 legatura de ridichi 50 ml iaurt sare, piper o lingura zeama de lamaie putin marar proaspat Telina se curata si se da pe razatoarea mare. Se stropeste cu zeama de lamaie. 2-3 ridichi se spala bine si se taie cubulete foarte mici. Iaurtul se condimenteaza, apoi se adauga peste salata. Ca sugestie de prezentare se poate servi pe felii subtiri de ridichi. Se orneaza cu frunzulite de marar proaspat. Piept de pui umplut cu caise uscate si spanac si mozzarella Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, feliat cateva caise confiate cateva frunze proaspete de spanac o bila de mozzarella sare, piper si putina boia dulce folie alimentara de plastic Intindem pieptul pe o folie de plastic. Daca optati pentru acest sortiment, gata feliat nu trebuie batut. Este pregatit exact pentru ce avem noi nevoie. Asezam deasupra frunze curate de spanac, fara codita, apoi fasii de caise confiate si mozzarella. Condimentam cu sare piper proaspat macinat si putina boia dulce. Cu ajutorul foliei alimentare rulam carnea si o sigilam bine. O legam bine la capete si punem la fiert in apa ( care clocoteste deja) pentru 20 de minute. In acest timp carnea se va patrunde bine dar va ramane moale si suculenta. Scoatem pieptul din apa, desfacem folia si il putem taia felii. Se poate servi imediat. Eu am optat pentru o garnitura de orez cu verdeturi. Tort cu ciocolata si crema de lapte Ingrediente: pentru blat 250g faina 370 g zahar 1 plic de praf de copt 3 oua 250 ml lapte 250 ml ulei 1 budinca de ciocolata 50 g cacao putina zeama de lamaie pentru stins praful de copt pentru glazura 100 g ciocolata neagra 50 g unt 2-3 linguri de lapte pentru crema 1 conserva dulce de leche caramel (sau o budinca de care vreti voi) Intr-un bol pentru mixer punem toate ingredientele pentru blat, inclusiv praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, sau putin otet. Mixati bine, la viteza maxima, pana compozitia se omogenizeaza. Turnati intr-o tava unsa cu ulei si tapetata/ pudrata cu faina (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm). Dati la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic. Dupa vre-o 15 minute verificati prajitura si intoarceti tava, ca sa se coaca uniform. Eu am tinut-o la cuptor vreo 30 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia. Este gata cand nu se mai misca ca o gelatina daca o scuturati si se crapa putin la mijloc. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin. O mutati pe un platou. Intr-o oala mica, topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand pana cand obtineti o crema care se poate turna. Daca este nevoie mai adaugati lapte. Am taiat blatul in jumatate, am umplut cu dulce de leche (dulceata de lapte) caramel, iar deasupra am turnat glazura si am ornat cu inimioare de zahar. An nou fericit si delicios si Pofta buna!