3 idei de retete pentru Revelion

3 idei de retete pentru Revelion
Sarbatorile nu s-au terminat inca asa ca revin cu un meniu delicios si pentru revelion! Va doresc un An Nou fericit, delicios, sanatos cu multe bucurii si impliniri!
 
Salata de telina cu iaurt
 
Ingrediente:

1 telina mica
1 legatura de ridichi
50 ml iaurt 
sare, piper
o lingura zeama de lamaie
putin marar proaspat

Telina se curata si se da pe razatoarea mare. Se stropeste cu zeama de lamaie. 2-3 ridichi se spala bine si se taie cubulete foarte mici. Iaurtul se condimenteaza, apoi se adauga peste salata. Ca sugestie de prezentare se poate servi pe felii subtiri de ridichi. Se orneaza cu frunzulite de marar proaspat.
 
 
Piept de pui umplut cu caise uscate si spanac si mozzarella
 
Ingrediente:
 
1 piept de pui dezosat, feliat
cateva caise confiate
cateva frunze proaspete de spanac
o bila de mozzarella
sare, piper si putina boia dulce
folie alimentara de plastic
 
Intindem pieptul pe o folie de plastic. Daca optati pentru acest sortiment, gata feliat nu trebuie batut. Este pregatit exact pentru ce avem noi nevoie. Asezam deasupra frunze curate de spanac, fara codita, apoi fasii de caise confiate si mozzarella. Condimentam cu sare piper proaspat macinat si putina boia dulce. Cu ajutorul foliei alimentare rulam carnea si o sigilam bine. O legam bine la capete si   punem la fiert in apa ( care clocoteste deja) pentru 20 de minute. In acest timp carnea se va patrunde bine dar va ramane moale si suculenta. Scoatem pieptul din apa, desfacem folia si il putem taia felii. Se poate servi imediat. Eu am optat pentru o garnitura de orez cu verdeturi. 
 
 
Tort cu ciocolata si crema de lapte
 
Ingrediente:
 
pentru blat
250g faina
370 g zahar
1 plic de praf de copt
3 oua
250 ml lapte
250 ml ulei
1 budinca de ciocolata
50 g cacao
putina zeama de lamaie pentru stins praful de copt
 
pentru glazura
 
100 g ciocolata neagra
50 g unt
2-3 linguri de lapte
 
pentru crema
 
1 conserva dulce de leche caramel
(sau o budinca de care vreti voi)
 
Intr-un bol pentru mixer punem toate ingredientele pentru blat, inclusiv praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, sau putin otet. Mixati bine, la viteza maxima, pana compozitia se omogenizeaza. Turnati intr-o tava unsa cu ulei si tapetata/ pudrata cu faina (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm). Dati la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic. Dupa vre-o 15 minute verificati prajitura si intoarceti tava, ca sa se coaca uniform. Eu am tinut-o la cuptor vreo 30 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia. Este gata cand nu se mai misca ca o gelatina daca o scuturati si se crapa putin la mijloc. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin. O mutati pe un platou.

Intr-o oala mica, topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand pana cand obtineti o crema care se poate turna. Daca este nevoie mai adaugati lapte. 

 

Am taiat blatul in jumatate, am umplut cu dulce de leche (dulceata de lapte) caramel, iar deasupra am turnat glazura si am ornat cu inimioare de zahar. 

 
An nou fericit si delicios si Pofta buna!