(P)3 adevaruri si 3 mituri despre lapte

(P)3 adevaruri si 3 mituri despre lapte

Probabil ai auzit de foarte multe ori ca laptele si produsele lactate sunt, contrar a ceea ce credeam dintotdeauna, daunatoare organismului. Exista cel putin 3 lucruri neadevarate legate de efectele laptelui asupra organismului, 3 mituri pe care ne-ar placea sa le clarificam acum impreuna cu tine si de dragul sanatatii tale.

Mitul nr. 1: Laptele crud sau fiert este mai sanatos decat varianta pasteurizata.
Adevarul: Prin fierbere, laptelele isi pierde o mare parte din vitamine si proteine. Laptele pasteurizat si UHT pastreaza proprietatile laptelui si este mult mai bogat in vitamina B12. In plus aceste tipuri de lapte nu necesita fierbere. Incearca laptele Lactag, rece sau caldut, si ofera-i corpului tau vitaminele si proteinele de care are nevoie.

Mitul nr. 2: Lactatele nu trebuie consumate de catre adulti, datorita riscului de intoleranta la lactoza.
Adevarul: Intoleranta la lactoza depinde de buna functionare a fiecarui organism in parte. Lactoza este un glucid, adica un element zaharos pe care il contine laptele si care este procesat de o anumita enzima din corp. In momentul in care laptele este tranformat in produse derivate – iaurt, branza, sana etc. – lactoza nu mai poate produce aceasta intoleranta, pentru ca este redusa cu pana la 0%. Relaxeaza-te deci si bucura-te din plin de toate bunatatile Lactag: iaurtul, sana, kefirul, branzica, untul, telemeaua sau cascavalul.



Mitul nr. 3: Laptele “fura” calciul din oase. Laptele creste aciditatea gastrica, iar organismul, pentru a o contracara, consuma calciul din oase.
Adevarul: Organismului neutralizeaza acidul rezultat din reactiile metabolice folosind doza zilnica de calciu. Doza zilnica de calciu o putem lua din produsele lactate. Insa e bine de stiut ca organismul uman contine 1 kg de calciu, din care foloseste zilnic 1gr pentru a asigura buna functionare a organismului.  

Pe langa mituri, exista studii stiintifice care au demonstrat in nenumarate randuri ca lactatele au efecte benefice asupra organismului. Lactatele stimuleaza sistemului imunitar, fortifica oasele, previn obezitatea si tensiunea arteriala, hidrateaza pielea, ajuta la coagularea sangelui, precum si la reglarea enzimelor.
Asigura-te deci ca nu lipseste din alimentatia ta zilnica laptele sau oricare alt produs obtinut din lapte.

Ai incercat pana acum gustul racoritor al iaurtului Lactag? Dar laptele Lactag? E laptele cu gust adevarat de lapte. Iar sana, kefirul, smantana, branzica sau untul Lactag trebuie neaparat incercate si reincercate in fiecare zi.

Descopera multe alte gusturi Lactag pe www.lactag.ro. In caz ca esti in cautare de noi retete culinare sau cosmetice pe baza de lactate, viziteaza pegustate.ro, site-ul cu delicii, sfaturi si premii.