15 motive sa mananci anghinare

15 motive sa mananci anghinare

Nu este o leguma care sa ne faca cu ochiul cand mergem la supermarket. Pentru multi dintre noi, anghinarea e acea leguma bizara, sora buna cu sparanghelul, pe care o cumparam destul de rar ca nu prea stim ce sa facem cu ea. De fiecare data cand vad in supermarket o anghinare, in mintea mea nu se produce nicio conexiune pentru ca nu o asociez cu niciun fel de mancare si nici nu stiu sa o gatesc.

Desi nu este asa populara ca o vanata, anghinarea merita o sansa, mai ales ca este atat de sanatoasa si nu se gateste prea complicat. La noi anghinarea se gaseste mai des la conserva si mai putin proaspata, insa oricum ar fi, ea poate transforma orice mancare intr-una sofisticata.

Iata mai jos 10 motive pentru care ar trebui sa consumam anghinare:

1. Nu are multe calorii, deci este perfecta pentru curele de slabire.

2. Este un bun remediu pentru constipatie, deoarece contine inulina, o substanta cu efect laxativ.

3. Ajuta ficatul sa se regenereze.

4. Previne balonarea.

5. Are efect diuretic, de aceea este excelenta in curele de detoxifiere.

6. Regleaza secretia biliara.

7. Ceaiul de anghinare este recomandat pentru hipertensiune sau angina pectorala, dar si pentru scaderea glicemiei din sange.

8. Scade nivelul colesterolului din sange.

9. Contine antioxidanti care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi.

10. Tinctura de anghinare creste pofta de mancare.

11. Imbunatateste digestia.

12. Are efect afrodisiac.

13. Este bogata in potasiu care ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.

14. Contine fier si cupru, de aceea este recomandata in tratamentul anemiei.

15. Intareste sistemul imunitar si sistemul osos.

Este bine de stiut ca din anghinare bulbul, adica miezul, se foloseste la mancare, iar frunzele, destul de amare, in ceaiuri. Ceaiul nu are un gust bun, insa are atatea proprietati curative, incat nu mai conteaza.

Voi cum gatiti anghinarea?

Citeste si Jamie Oliver: Anghinare cu lamaie, cimbru si usturoi.