10 motive sa mananci mai multe masline

10 motive sa mananci mai multe masline

Ca si uleiul de masline, maslinele, mai ales cele negre, au foarte multe beneficii pentru sanatate, de aceea este recomandat sa le introducem cat mai des in dieta. Fierul, vitamina E, fibrele, calciul, cuprul, acizii grasi omega 3 si omega 6 sunt cei mai importanti nutrienti din masline. In concentratii mai mici se mai regasesc magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, vitaminele A, C, D si K.

Iata mai jos cele mai importante beneficii ale maslinelor pentru sanatate:

1. Consumul zilnic de masline reduce riscul de boli cardiovasculare si scad colesterolul.

2. Previn constipatia.

3. Contin antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului.

4.
Contin grasimi sanatoase care mentin pielea frumoasa si reduc riscul deteriorarii celulelor organismului.

5. Contin fitonutrienti activi precum polifenolii si flavonozii, care au proprietati anti-inflamatorii importante.

6. Sunt recomandate in dieta femeilor aflate la menopauza.

7.
Nutrientii din masline ajuta la reducerea inflamatiilor produse de astm, osteoartrita si artrita reumatoidala.

8. Contin acid linoleic, un ingredient benefic mai ales pentru mamele care alapteaza.

9. Sunt recomandate in curele de detoxifiere.

10. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.